Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipuli 19g21kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Purjosipuli 144g33kcal2.6g3.5g0.3g3g
Oliiviöljy 17g148kcal0g0g16.8g0g
Riisi tumma 307g1071kcal21.5g220.9g7.1g12.3g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 307g1112kcal24.9g242.4g1.7g5.2g
Vesi1678g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 26g80kcal2.6g9g3.7g0.3g
Paprika punainen 408g119kcal3.8g18.3g1.6g7.7g
Parsakaali brokkoli 480g168kcal22.2g9.3g1.4g12g
Katkarapu 719g492kcal103.9g0g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8688g6618kcal372.2g1036g82.2g90g
Valittu annoskoko4344g3309kcal186.1g518g41.1g45g
Annoskoko puolitettuna2172g1655kcal93.1g259g20.6g22.5g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791