Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2000g3320kcal380g0g200g0g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Minttu, tuore (-), annos 1g4g1.8kcal0.1g0.3g0g0.3g
Punaviini 800g564kcal2.5g1.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 240g342kcal30g0.7g24.6g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 220g1946kcal0g0g220g0g
Korppujauho 280g1025kcal29.4g209.7g2.9g14.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8696g14830kcal904.8g501.4g898.2g57.4g
Valittu annoskoko4348g7415kcal452.4g250.7g449.1g28.7g
Annoskoko puolitettuna2174g3708kcal226.2g125.4g224.6g14.4g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489