Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2002g3323kcal380.3g0g200.2g0g
Sipuli (kuorittu)801g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Minttu, tuore (-), annos 1g4g1.8kcal0.1g0.3g0g0.3g
Punaviini 801g565kcal2.5g1.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 240g343kcal30g0.7g24.6g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 220g1947kcal0g0g220.2g0g
Korppujauho 280g1026kcal29.4g209.9g2.9g14.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8704g14844kcal905.4g501.8g899g57.6g
Valittu annoskoko4352g7422kcal452.7g250.9g449.5g28.8g
Annoskoko puolitettuna2176g3711kcal226.4g125.5g224.8g14.4g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489