Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen2163g3007kcal411g0g151.4g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)541g2001kcal75.2g392.1g13.5g22.2g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1082g703kcal34.6g51.9g37.9g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)270g595kcal35.4g1.4g50.3g0g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Paprikajauhe 2.7g8.7kcal0.4g0.5g0.4g1g
Valkosipulijauhe, annos 3g2.7g9kcal0.3g2.1g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g2.7g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.5g0g0.3g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8704g12800kcal1121g923g508.2g56.2g
Valittu annoskoko4352g6400kcal560.5g461.5g254.1g28.1g
Annoskoko puolitettuna2176g3200kcal280.3g230.8g127.1g14.1g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867