Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 1399g490kcal64.6g27.3g4.2g35g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2448g1116kcal73.4g117.5g36.7g0g
Voi 70g507kcal0.8g0.3g56.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g49g0.8g2.4g
Kananmuna kuoreton 192g274kcal24g0.6g19.7g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 175g653kcal39g0g56g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8708g6563kcal417.8g389.4g348.6g74.8g
Valittu annoskoko4354g3281kcal208.9g194.7g174.3g37.4g
Annoskoko puolitettuna2177g1641kcal104.5g97.4g87.2g18.7g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632