Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 2041g598kcal19.2g91.9g8.2g38.8g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.3g
Persilja 15g4.1kcal0.2g0.2g0g1.2g
Minttu, tuore (-), annos 1g3g1.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Riisi tumma 360g1257kcal25.2g259.4g8.3g14.4g
Oliiviöljy 270g2389kcal0g0g270.2g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)600g1231kcal90.1g15g90.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8712g11543kcal290.6g845.2g757.8g152.2g
Valittu annoskoko4356g5772kcal145.3g422.6g378.9g76.1g
Annoskoko puolitettuna2178g2886kcal72.7g211.3g189.5g38.1g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211