Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g200g20kcal1.2g2.8g0.2g1.4g
Sokeri 34g138kcal0g34g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L120g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 60g20kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g1g0.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.2g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Tilli, tuore 16g4.8kcal0.6g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana872g374kcal4.2g75.4g0.6g3.6g
Valittu annoskoko436g187kcal2.1g37.7g0.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna218g94kcal1.1g18.9g0.2g0.9g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.6g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108