Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g214g128kcal3.2g27.8g0.2g1.9g
Voi 32g233kcal0.4g0.1g26.1g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.8kcal0.3g1g0g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen86g28kcal2.8g4.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 32g106kcal0.6g1g11.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 42g143kcal4.3g29.2g0.5g1.5g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 8.6g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana873g1307kcal24.6g129.4g76.2g8g
Valittu annoskoko437g654kcal12.3g64.7g38.1g4g
Annoskoko puolitettuna218g327kcal6.2g32.4g19.1g2g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258