Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)75g262kcal10.5g42g5.2g8.2g
Vehnäjauho puolikarkea 37g125kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 10g31kcal0.9g5.7g0.2g1.4g
Flora margariini 60, annos 10g19g101kcal0g0.1g11.2g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 38g11kcal1.1g1.3g0g0g
Leivinjauhe 2.6g4.6kcal0.1g1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu23g28kcal2.5g0.1g2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.9g5.8kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Fariinisokeri38g152kcal0g37.4g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)75g49kcal2.4g3.6g2.6g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g23g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g19g54kcal0.2g10.5g0g7.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana873g1788kcal49.8g271.2g48.2g39.8g
Valittu annoskoko436g894kcal24.9g135.6g24.1g19.9g
Annoskoko puolitettuna218g447kcal12.5g67.8g12.1g10g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31.1g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363219