Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g2004g200kcal12g28.1g2g14g
Sokeri 341g1383kcal0g340.3g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L1202g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 601g199kcal0g3g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g10g4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Tilli, tuore 160g48kcal5.9g1.4g1.3g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8720g3737kcal40.8g756g7g36.2g
Valittu annoskoko4360g1869kcal20.4g378g3.5g18.1g
Annoskoko puolitettuna2180g934kcal10.2g189g1.8g9.1g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108