Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1401g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 53g57kcal4.1g8.6g0.3g1.1g
Sipuli 438g132kcal5.5g21g0.9g7.4g
Rajah Mild Curry Paste (10g)70g100kcal2.7g6.1g7.2g0g
Tomaattimurska 1401g412kcal7.8g74.2g2.8g26.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 26g232kcal0g0g26.3g0g
Linssi, vihreä, go green210g710kcal60.9g119.7g2.1g64.1g
Vesi, vesijohtovesi 210g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g280g812kcal61.6g123.2g5.6g44.8g
Vesi, vesijohtovesi 280g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8736g4912kcal285.2g705.6g90.4g288g
Valittu annoskoko4368g2456kcal142.6g352.8g45.2g144g
Annoskoko puolitettuna2184g1228kcal71.3g176.4g22.6g72g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740