Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 1201g1563kcal253.8g0g60.1g0g
Vesi2403g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g144g40kcal0.9g8.6g0.3g3.6g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g67g61kcal2g2.4g4.7g0.5g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Voi 17g122kcal0.2g0.1g13.7g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 396g169kcal1.5g16.3g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g12g28kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8736g4028kcal520g66.4g158g12.2g
Valittu annoskoko4368g2014kcal260g33.2g79g6.1g
Annoskoko puolitettuna2184g1007kcal130g16.6g39.5g3.1g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291