Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)840g2940kcal117.6g470.4g58g92.4g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g180g491kcal18g93.6g4.1g24.5g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 144g63kcal8.5g1.9g1g5.9g
Vehnäjauho, sunnuntai780g2730kcal93.6g553.8g16.4g23.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8736g12448kcal475.4g2239.4g159g292.4g
Valittu annoskoko4368g6224kcal237.7g1119.7g79.5g146.2g
Annoskoko puolitettuna2184g3112kcal118.9g559.9g39.8g73.1g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304