Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 11g101kcal0g0g11.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Tomaatti, tuore42g8.6kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 56g179kcal13.7g25.7g1.1g5g
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g4.2g17kcal0.1g0.8g1.4g0g
Korianteri, tuore, annos 20g5.6g1.1kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana877g640kcal30g61.2g28.2g13g
Valittu annoskoko439g320kcal15g30.6g14.1g6.5g
Annoskoko puolitettuna219g160kcal7.5g15.3g7.1g3.3g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962