Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 9g28kcal0.8g4.9g0.2g1.3g
Kaurahiutale 38g140kcal5.4g21.4g2.7g3.8g
Vesi, vesijohtovesi 391g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana878g336kcal12.4g52.6g5.8g10.2g
Valittu annoskoko439g168kcal6.2g26.3g2.9g5.1g
Annoskoko puolitettuna219g84kcal3.1g13.2g1.5g2.6g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530