Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 161g62kcal1.6g11.1g0.3g4g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g97g319kcal15.5g59.9g1.9g5.8g
Kerma,kevyt 7%,flora81g64kcal0.8g3.6g5.6g0g
Aurajuusto27g93kcal5.5g0g7.9g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g32g4.8kcal0.3g0.6g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.6g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.8g44kcal0g0g4.8g0g
Mustapippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana878g1199kcal48.8g154.6g41.4g22.2g
Valittu annoskoko439g599kcal24.4g77.3g20.7g11.1g
Annoskoko puolitettuna220g300kcal12.2g38.7g10.4g5.6g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.6g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054