Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)75g14kcal1.4g1.4g0.2g1.5g
Sipuli 20g5.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Porkkana 30g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Peruna, vanha, kuorittu 30g23kcal0.6g4.7g0.1g0.3g
Parsakaali brokkoli 30g11kcal1.4g0.6g0.1g0.8g
Tomaattisose tomaattipyree 11g8kcal0.5g1.4g0g0.1g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Selleri, annos 50g15g2.1kcal0.2g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana879g149kcal9.2g22.8g1g7.6g
Valittu annoskoko440g74kcal4.6g11.4g0.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna220g37kcal2.3g5.7g0.3g1.9g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958