Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 660g942kcal82.5g2g67.7g0g
Sokeri 850g3450kcal0g849.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Taloussuklaa, Fazer600g3090kcal23.4g336g180g31.8g
Voi 600g4353kcal7.1g2.4g487.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 400g1321kcal8g12g140g0g
Voi 60% rasvaa 80g436kcal0.7g0.4g48.8g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen400g720kcal1.6g172g0.8g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8780g34044kcal407.6g3855.2g1869g136.8g
Valittu annoskoko4390g17022kcal203.8g1927.6g934.5g68.4g
Annoskoko puolitettuna2195g8511kcal101.9g963.8g467.3g34.2g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151814