Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 180g134kcal23.6g2g0.7g12.4g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g720g2088kcal72g410.4g16.6g144g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit252g1008kcal100.8g40.3g50.4g37.8g
Maito, Kevyt1800g828kcal57.6g86.4g27g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen216g994kcal42.8g2.2g90.5g66.1g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g72g425kcal18.7g6.5g39.6g8.6g
Ruokaöljy keskiarvo 180g1590kcal0g0g179.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai864g3024kcal103.7g613.4g18.1g25.9g
Vehnälese 86g197kcal11.5g13.3g3.9g32.4g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g22g27kcal1.6g3.5g0.7g15.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8784g20629kcal864.6g2356g854.6g684.6g
Valittu annoskoko4392g10314kcal432.3g1178g427.3g342.3g
Annoskoko puolitettuna2196g5157kcal216.2g589g213.7g171.2g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218