Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1200g461kcal12g82.8g2.4g30g
Kaali, valkokaali1200g253kcal14.4g40.8g2.4g25.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Voi 78g566kcal0.9g0.3g63.4g0g
Kasvisliemikuutio 66g201kcal6.3g8.9g15.5g1.1g
Viinietikka 60g12kcal0g0.3g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g1188g3802kcal136.6g0g225.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8784g10913kcal356g323.8g621.2g133g
Valittu annoskoko4392g5457kcal178g161.9g310.6g66.5g
Annoskoko puolitettuna2196g2728kcal89g81g155.3g33.3g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310