Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 800g372kcal4g67.2g1.6g15.2g
Vispikerma Flora 20%1000g2200kcal30g50g200g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Sokeri 510g2070kcal0g509.5g0g0g
Valkuainen (100g)200g84kcal19.6g3g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400g132kcal13.2g19.6g0g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1338kcal39.7g273g4.7g13.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g200g128kcal7g0.4g50g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen500g3600kcal0g0g400g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8792g22878kcal231.2g2586.6g1313g58g
Valittu annoskoko4396g11439kcal115.6g1293.3g656.5g29g
Annoskoko puolitettuna2198g5720kcal57.8g646.7g328.3g14.5g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147