Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.8g6.6kcal0g0g0.8g0g
Lehtikaali 7.5g3kcal0.3g0.3g0g0.1g
Kaali, valkokaali13g2.6kcal0.1g0.4g0g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g7.5g0.4kcal0g0g0g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g7.5g9kcal0.3g0.3g0.7g0g
Hasselpähkinä 2.5g16kcal0.4g0.1g1.5g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana88g80kcal2.4g2.8g6g1.8g
Valittu annoskoko44g40kcal1.2g1.4g3g0.9g
Annoskoko puolitettuna22g20kcal0.6g0.7g1.5g0.5g
Arvot/100g100g90kcal2.7g3.2g6.8g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380400