Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 4.3g14kcal0.5g2.6g0.1g0.2g
Kauralese 1.9g6.7kcal0.3g0.9g0.1g0.3g
Ruokasuola jodioitu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.7g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 31g94kcal0g23.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana88g233kcal2g53.6g0.6g1g
Valittu annoskoko44g117kcal1g26.8g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna22g58kcal0.5g13.4g0.2g0.3g
Arvot/100g100g264kcal2.3g60.6g0.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140230