Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 18g4.3kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl3.6g13kcal0.1g0.1g1.4g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa3.6g11kcal0.8g0g0.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.5g4kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g65kcal2.4g1g5.4g0.8g
Valittu annoskoko44g33kcal1.2g0.5g2.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna22g16kcal0.6g0.3g1.4g0.2g
Arvot/100g100g73kcal2.7g1.1g6.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130