Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer8.8g45kcal0.3g4.9g2.6g0.5g
Voi 8.8g64kcal0.1g0g7.1g0g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu10g12kcal1.1g0g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g371kcal5g38.6g21.4g1.6g
Valittu annoskoko45g186kcal2.5g19.3g10.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna22g93kcal1.3g9.7g5.4g0.4g
Arvot/100g100g415kcal5.6g43.2g23.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834