Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 4.7g14kcal0.5g2.5g0.1g0.5g
Papu valkoinen, keitetty 18g19kcal1.5g2.5g0.1g1.3g
Maustekurkku sokerisuolattu 11g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g2.3g13kcal0.4g0.5g1.2g0.3g
Viinietikka balsami0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g3.8g5.8kcal0g0.2g0.5g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g1g4kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana89g119kcal5.6g12.4g4.4g4.8g
Valittu annoskoko45g60kcal2.8g6.2g2.2g2.4g
Annoskoko puolitettuna22g30kcal1.4g3.1g1.1g1.2g
Arvot/100g100g134kcal6.3g13.9g4.9g5.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481