Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa16g2.7kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)13g21kcal2.4g0g1.2g0g
Ranskankerma Valio4.7g13kcal0.1g0.2g1.3g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g7g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g1kcal0g0g0.1g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)3.1g8.4kcal0.9g0g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g95kcal7g2g6.4g0.4g
Valittu annoskoko45g48kcal3.5g1g3.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna22g24kcal1.8g0.5g1.6g0.1g
Arvot/100g100g107kcal7.8g2.2g7.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690