Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 125g36kcal1.2g5.7g0.4g2.2g
Selleri, annos 50g50g7kcal0.5g1.5g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.7g7.4g0.2g3.1g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Juustoraaste emmental punaleima50g195kcal14.5g0g15g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.5g8.7kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana880g924kcal37.4g39.4g66.6g12g
Valittu annoskoko440g462kcal18.7g19.7g33.3g6g
Annoskoko puolitettuna220g231kcal9.4g9.9g16.7g3g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465