Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 113g43kcal1.1g7.8g0.2g2.8g
Nauris 56g15kcal0.6g2.4g0.2g1.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g32g8.6kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rypsiöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 38g104kcal0.8g1.1g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana881g537kcal6.4g26.8g43g9g
Valittu annoskoko440g268kcal3.2g13.4g21.5g4.5g
Annoskoko puolitettuna220g134kcal1.6g6.7g10.8g2.3g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683