Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.5g1.6kcal0g0.1g0.1g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio13g38kcal0.2g0.4g3.7g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki50g33kcal6.5g1.1g0.2g0g
Kananmuna, keitetty 25g36kcal3.1g0.1g2.6g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 70g23kcal0.1g4.6g0.1g1.1g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Purjosipuli 25g5.7kcal0.5g0.6g0.1g0.5g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)50g20kcal1.7g2.3g0.5g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka50g13kcal1.3g1.5g0.1g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast155g450kcal15.5g74.5g8.1g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g1281kcal57.8g170.4g36g16.8g
Valittu annoskoko441g641kcal28.9g85.2g18g8.4g
Annoskoko puolitettuna220g320kcal14.5g42.6g9g4.2g
Arvot/100g100g145kcal6.6g19.3g4.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=78554