Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 800g266kcal5g45.2g1.6g20.7g
Parsakaali, keitetty, suolaa 400g139kcal18.3g7.7g1.2g9.9g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 600g143kcal10.8g13.1g1.8g13.7g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 400g86kcal2.7g11.9g1.9g3.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g400g81kcal2.4g15.2g1.2g5.6g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl800g680kcal11.2g35.2g56g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g300g840kcal57g0.1g66g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]400g1320kcal108g0g96g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8800g7271kcal438.6g285.6g452.6g116.6g
Valittu annoskoko4400g3636kcal219.3g142.8g226.3g58.3g
Annoskoko puolitettuna2200g1818kcal109.7g71.4g113.2g29.2g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758