Täysjyväsämpylä

Hiiva liotetaan veteen, lisätään mausteet.

Alustetaan taikinaan jauhot, lisätään loppupuolella pehmeä rasva.

220 astetta, noin 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Parsky
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 8g6kcal1.1g0.1g0g0.6g
Voi ingman16g116kcal0g0g12.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 161g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 84g287kcal8.5g58.5g1g2.9g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g167g560kcal20g110.2g4g13.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g1966kcal59.2g345.4g35.6g34.4g
Valittu annoskoko441g983kcal29.6g172.7g17.8g17.2g
Annoskoko puolitettuna221g492kcal14.8g86.4g8.9g8.6g
Arvot/100g100g223kcal6.7g39.2g4g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=253565