3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 280g67kcal5g6.1g0.8g6.4g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 87g68kcal1.5g14g0.2g0.9g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g70g84kcal2.4g2.5g7g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Persilja1.7g0.2kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g438kcal17.8g45.4g16g14.8g
Valittu annoskoko441g219kcal8.9g22.7g8g7.4g
Annoskoko puolitettuna221g110kcal4.5g11.4g4g3.7g
Arvot/100g100g50kcal2g5.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508