Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1028g1255kcal208.7g0g46.3g0g
Sipuli (kuorittu)514g139kcal6.7g24.7g1g8.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)51g144kcal4.8g9.3g9.8g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 2337g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 234g1273kcal2.1g1.2g142.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 152g521kcal15.5g106.3g1.8g5.3g
Sinappi, mieto, meira 125g47g78kcal1.9g10.3g3.3g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)47g37kcal0.7g8.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8820g6895kcal480.8g321.4g409.4g28.6g
Valittu annoskoko4410g3447kcal240.4g160.7g204.7g14.3g
Annoskoko puolitettuna2205g1724kcal120.2g80.4g102.4g7.2g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869