Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 751g217kcal7.5g34.5g2.3g13.5g
Porkkana 600g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Peruna, vanha, kuorittu 1201g914kcal22.6g186.1g2.4g12g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt300g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Voi 42g305kcal0.5g0.2g34.2g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8832g3589kcal87.8g549.2g89.2g81.6g
Valittu annoskoko4416g1794kcal43.9g274.6g44.6g40.8g
Annoskoko puolitettuna2208g897kcal22g137.3g22.3g20.4g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644