Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g47g89kcal1.1g1.9g8.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)5.6g17kcal0.5g0.6g1.4g0g
Tomaattipyree, Pirkka25g21kcal0.9g4.8g0.3g0.3g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 16g6.7kcal0.5g0.8g0.2g0g
Valkoviini makea 38g36kcal0.1g2.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 125g277kcal21.9g0g21.3g0g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 44g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Lehtiselleri 9g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana885g1153kcal51.6g28.4g88.6g4.2g
Valittu annoskoko443g577kcal25.8g14.2g44.3g2.1g
Annoskoko puolitettuna221g288kcal12.9g7.1g22.2g1.1g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165