Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1740g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 122g403kcal10.1g78.5g2.4g11.1g
Kaurahiutale 139g521kcal20.2g79.4g10.2g13.9g
Perunamuusi609g484kcal9.7g73.7g16.4g4.9g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g38g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 42g170kcal0g41.7g0g0g
Rypsiöljy 157g1385kcal0g0g156.6g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g975g3265kcal117g643.2g23.4g79.9g
Vehnäjauho puolikarkea 557g1911kcal56.7g389.8g6.7g19.5g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g35g110kcal4.5g21.2g0.9g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8848g16496kcal436.4g2655g433.2g267g
Valittu annoskoko4424g8248kcal218.2g1327.5g216.6g133.5g
Annoskoko puolitettuna2212g4124kcal109.1g663.8g108.3g66.8g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941