Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g1402g631kcal0g133.2g0g2.8g
Siirappi, tumma589g1885kcal0.6g435.8g0g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g421g1287kcal50.1g256.2g6.7g70.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g785g2277kcal78.5g447.6g18.1g157g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1010g3130kcal171.6g545.2g29.3g131.2g
Vehnäjauho, sunnuntai196g687kcal23.6g139.4g4.1g5.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8848g19794kcal648.8g3914.8g116.4g735.2g
Valittu annoskoko4424g9897kcal324.4g1957.4g58.2g367.6g
Annoskoko puolitettuna2212g4949kcal162.2g978.7g29.1g183.8g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446