Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 50g350kcal0.3g0g39.4g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 48g418kcal0.3g0.2g47g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana891g2970kcal38.4g196.2g226.8g5.6g
Valittu annoskoko446g1485kcal19.2g98.1g113.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna223g742kcal9.6g49.1g56.7g1.4g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632