Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1251g348kcal14.9g50.8g2.5g26.3g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)463g148kcal7.9g21.3g0.5g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g175g168kcal7.4g29.8g0.4g8.6g
Chili paprika punainen50g20kcal1g4.5g0g0g
Persilja13g1.5kcal0.2g0.1g0g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Paprika, punainen250g64kcal2.3g11.5g1g5g
Kasvisliemikuutio, Knorr25g70kcal2g2.4g6g0.4g
Porkkana 375g123kcal2.3g20.9g0.8g9.6g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)38g71kcal0.2g16.9g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 1502g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 250g75kcal2.4g12.8g0.5g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8920g2223kcal83.6g349.6g24g114.2g
Valittu annoskoko4460g1111kcal41.8g174.8g12g57.1g
Annoskoko puolitettuna2230g556kcal20.9g87.4g6g28.6g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990