Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 1203g479kcal41.4g48.8g7.2g24.1g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )60g539kcal0g0g59.5g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g501g3007kcal105.2g33.1g270.6g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g150g861kcal26.6g10.5g74.6g17.7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g226g2030kcal0g0g225.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton226g47kcal0.7g3.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Hunaja 70g232kcal0.4g56.7g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 2005g3380kcal393.3g24.1g190.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8920g21191kcal1138.4g360.2g1655.8g84.8g
Valittu annoskoko4460g10595kcal569.2g180.1g827.9g42.4g
Annoskoko puolitettuna2230g5298kcal284.6g90.1g414g21.2g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824