Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali180g38kcal2.2g6.1g0.4g3.8g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g45g58kcal6.7g0g4g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Siirappi 16g48kcal0g11.7g0g0g
Soijakastike 6.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0g
Korppujauho 2.8g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g37g20kcal1.2g2.4g0.7g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g68g82kcal1.6g16.7g1g1.3g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g45g63kcal8.5g0g3.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.2g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana895g709kcal43g83.8g22.8g12g
Valittu annoskoko448g355kcal21.5g41.9g11.4g6g
Annoskoko puolitettuna224g177kcal10.8g21g5.7g3g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.4g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364