Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g44g8.7kcal0.7g1.3g0.2g0g
Tomaatti 109g25kcal0.6g3.8g0.3g1.5g
Kurkku 58g6.4kcal0.3g0.8g0.1g0.4g
Sipuli 16g4.8kcal0.2g0.8g0g0.3g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 29g46kcal0.3g0.4g4.7g1g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g112g303kcal20.2g2.2g23.5g0g
Oregano, kuivattu 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Paprika keltainen 50g15kcal0.5g2.5g0.1g1g
Oliiviöljy 20g174kcal0g0g19.7g0g
Viinietikka 7.3g1.5kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana896g1178kcal46.2g25g97.2g9g
Valittu annoskoko448g589kcal23.1g12.5g48.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna224g295kcal11.6g6.3g24.3g2.3g
Arvot/100g100g132kcal5.2g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512