Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa156g27kcal0.6g3.9g0.9g1.1g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)125g208kcal23.7g0g12.5g0g
Ranskankerma Valio47g131kcal1.2g1.6g13.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g70g14kcal0.4g2.7g0.2g1g
Lihaliemikuutio Maggi3.4g10kcal0.3g0.2g0.8g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)31g84kcal9.4g0g5.3g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana897g956kcal71.6g18.2g65.6g4.8g
Valittu annoskoko449g478kcal35.8g9.1g32.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna224g239kcal17.9g4.6g16.4g1.2g
Arvot/100g100g107kcal8g2g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690