Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 883g1260kcal110.4g2.6g90.5g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki1472g942kcal161.9g61.8g5.9g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)29g5.9kcal0g1.9g0g0g
Parmesan formaggio da pasta159g726kcal63.6g0g52.5g0g
Leivinjauhe 24g41kcal1.2g8.9g0g0.1g
Manteli 1236g7614kcal297.4g81.6g667.6g89g
Rypsiöljy 124g1093kcal0g0g123.6g0g
Ruokasuola jodioitu 12g0.3kcal0.1g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 206g666kcal59.8g14.4g41.2g63g
Seesaminsiemen, kuorineen 165g1112kcal44.3g11.4g95.6g20.3g
KauraKuitunen (Hirvelä)171g210kcal12.3g27.5g5.6g119g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8959g27340kcal1502g420.2g2165g582.8g
Valittu annoskoko4480g13670kcal751g210.1g1082.5g291.4g
Annoskoko puolitettuna2240g6835kcal375.5g105.1g541.3g145.7g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238385