Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1651g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 165g123kcal21.7g1.8g0.7g11.4g
Sokeri 26g107kcal0g26.4g0g0g
Suola, annos 3g99g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 178g1577kcal0g0g178.3g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)231g763kcal37g120.2g15.3g30g
Porkkana 660g216kcal4.1g36.7g1.3g16.8g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)611g2138kcal73.9g395.2g30.5g33.6g
Hiivaleipävehnäjauho 858g2798kcal104.1g509.9g24g47.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8960g15441kcal481.6g2180.4g500.2g278g
Valittu annoskoko4480g7720kcal240.8g1090.2g250.1g139g
Annoskoko puolitettuna2240g3860kcal120.4g545.1g125.1g69.5g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138