Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 88g67kcal1.6g13.6g0.2g0.9g
Porkkana 88g29kcal0.5g4.9g0.2g2.2g
Vesi117g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen58g19kcal1.9g2.9g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss58g31kcal3.3g3.1g0.3g1.8g
Arkirae (Valio), annos 100g29g20kcal3.5g1g0.3g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas6.7g21kcal0.7g4.2g0.2g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g437kcal23.2g59.6g9.4g12.2g
Valittu annoskoko450g219kcal11.6g29.8g4.7g6.1g
Annoskoko puolitettuna225g109kcal5.8g14.9g2.4g3.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369