Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 17g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.7g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)2.3g7.7kcal0.4g1.2g0.2g0.3g
Porkkana 6.6g2.2kcal0g0.4g0g0.2g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)6.1g22kcal0.7g4g0.3g0.3g
Hiivaleipävehnäjauho 8.6g28kcal1g5.1g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g155kcal4.6g22g5g2.8g
Valittu annoskoko45g78kcal2.3g11g2.5g1.4g
Annoskoko puolitettuna23g39kcal1.2g5.5g1.3g0.7g
Arvot/100g100g172kcal5.1g24.4g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138