Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 22g14kcal0.7g1g0.8g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta7.3g26kcal0.9g5.1g0.2g0.3g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.2g6.2kcal0.3g0g0.5g0g
Hiiva 1.1g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Voi 3.6g26kcal0g0g3g0g
Tattarijauhot, annos 100g9g32kcal0.6g6.9g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g211kcal5.2g26g9.4g0.8g
Valittu annoskoko45g106kcal2.6g13g4.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna23g53kcal1.3g6.5g2.4g0.2g
Arvot/100g100g234kcal5.8g28.8g10.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599