Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali26g5.5kcal0.3g0.9g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Puuroriisi1.3g4.4kcal0.1g1g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.6g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 10g24kcal2g0g1.8g0g
Siirappi 1g3.1kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g77kcal5g6g3.8g1.2g
Valittu annoskoko45g38kcal2.5g3g1.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna23g19kcal1.3g1.5g1g0.3g
Arvot/100g100g85kcal5.5g6.6g4.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318